Ny på trening i hundeklubben

Vi har alle vært det - ny på trening med valp eller en voksen hund, og det er ikke så lett å plutselig møte opp på en ny plass og skal gjøre ting man ikke helt har kontroll på. Så her er litt informasjon du kan lese gjennom før du kommer 🤩

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Hva er greit å ha med seg: 
- Godbiter, og det må være mange og de må være gode! Gjerne forskjellige typer. Styr unna tørrfor som godbiter (det vil ikke være god nok "lønn" for hunden med så masse forstyrrelser av andre hunder). Skjær opp grillpølser, fiskepuddig, ostebiter, kylling, kjøttbiter og de må være i små biter, ellers blir jo hunden både mett og fort litt overvektig. 

- Klær som tåler å bli skitten, for hunder hopper fort opp og underlaget er ofte både vått og kaldt. Ikke glem gode sko.

– Kaffe er alltid smart å ha med seg, da kan man kose seg ekstra i pausene og se på de andre.

– Ta også med deg godt humør og pågangsmot.

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Tenk gjennom dette før du kommer:

– Er hunden din godt vant med å trene sammen med andre hunder tilstede? 
 * Om hunden din er vant til kun å leke med andre hunder, vil den ha store forventinger om lek når den ser andre hunder. Da kan den begynne å bjeffe og bli veldig ivrig. 
* Om hunden din ikke er vant å omgåes andre hunder, kan den bli usikker og den kan også bli veldig ivrig og bjeffe/pistre, gjemme seg mellom beina dine. Enten fordi den vil hilse eller fordi den vil ha litt avstand til de andre hundene. Ikke press hunden din for nærmt de andre hundene. 

- I begge disse situasjonene ovenfor kan det være vansklig å få kontakt med hunden, det vil bli bedre gang for gang. Husk dette er veldig normalt, og vil komme seg etterhver som dere har vært flere ganger på trening og du har den beste lønna i form av de beste godbitene og leikene som finnes i verden. 
* Om dette skjer med din hund så hold ut, sett deg litt unna, ikke mas på hunden, belønn den med godbit hver gang den ser på deg.

- Tenk også over hva du vil lære hunden din og hvordan du kan best mulig legge forholdene til rette for å gjøre akkurat det. 

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Hilsing mellom hunder skal kun skje om det er avtale mellom eierne.

- Når båndet er stramt hindrer man hundens natrulige språk og det kan oppstå mistfortåelse mellom hundene.
- Når du tar hunden ut av bilen starter treningen, tren da kontakt/avslappning helt fram til du kommer fram til treningsplassen.
– Når hunden er for langt forann deg, vent til du oppnår kontakt før dere går videre inn mot treningsområdet. Eller begynn på nytt med bilen og start på nytt.
– Har hunden din for høyt stress og store forventinger om å hilse på på alle rundt seg er vanskelige å trene. Hold da så stor avstand til hundene rundt deg slik at du lykkes i din trening, og hunden holder kontakt med deg.
– Om noen kommer for nærmt deg, så er det bare å gi beskjed om at du trenger litt avstand fra andre hunder.

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Hvordan skal du være på trening?

- Ta hensyn til andre.
Les treningsreglene ved å trykk her!
– Alle må hjelpe alle slik at alle får en suksess ut av sin trening med hunden. 
– Spørr om du lurer på noe, ingen spørsmål er dumme.

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Når hunden er ute av bilen skal fokuset ditt være kun på hunden din

– Vær gjerne sosial med de andre på treningen, men legg da hunden din i bilen, eller om den kan ligge på et teppe eller sitte stille ved siden av deg. 

- Hundene trenger å få pauser i bilen ofte, slik at de får koble ut hodet sitt litt og slappe litt av når de er nye på treningene. 

- Ofte trenger vi som fører også de pausene, og om man ikke selv er helt fokusert eller i humør så kan det være greit å gi hunden en pause i bilen. 

- Legg opp treningene slik at din hund lykkes og får en posetiv opplevelse. 

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Plukk opp etter hunden, bæsjeposer skal kastet i boss-spann eller taes med hjem.

- Ikke la hunden markere/tisse, døråpninger, på biler eller gjenstander.
*Hannhundeiere må være ekstra påpasselige her
- Drikkeskåler skal ikke deles - pga smittefare.

- Ved mistanke om smittsomme sykdommer/utøy i etterkant av trening, ta kontakt med noen i styret slik at flest mulig kan varsles for å begrense spredningen.

- Hold hunden unna treningen hvis du mistenker at hunden er syk eller har lus. 

GOOD TRENING - HUSK Å SPØR OM DU LURER PÅ NOE 😀


🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾